Archiv článků

Kříženec hrdinou

31.01.2010 11:58

KRA ODNESLA OŘÍŠKA MIŚKA Z VISLY NA MOŘE, ZACHRÁNILI HO METEOROLOGOVÉ

27. ledna 2010, Polsko

Psí kříženec Miśek se stal v Polsku hrdinou - přežil třídenní plavbu na ledové kře po řece Visle. Pes vzdoroval arktickým mrazům i hladu. Zachránili ho meteorologové, kteří ho vytáhli na palubu své lodi v Gdaňském zálivu poblíž přístavního města Gdyně.

Zdroj: iDNES.CZ

Malá čivava s velkým srdcem

26.01.2010 16:44

ČIVAVY V JAPONSKU SE RODÍ S VELKÝMI SRDCI

srpen 2009, Japonsko

Když se počátkem roku v Japonsku narodila čivava s unikátní skvrnou ve tvaru srdce na boku, stala se v zemi hitem. Dostala jméno Heart-kun a byla hvězdou vysílání po celém světě.

 

Teď, po několika měsících od jejího narození, má čivava sourozence. A i on se pyšní netradičním vzorem na srsti! Je mu teprve několik dní, jmenuje se Love-kun a vejde se své pyšné majitelce do dlaně. Už teď se ale o něm mluví jako o malém psíkovi s velkým srdcem. Hádejte proč?

zdroj: Blesk.cz

Psí Picasso

26.01.2010 16:04

NADANÝ PES VYDĚLÁVÁ V AMERICE NA SVÝCH OBRAZECH

20. října 2009, Maryland (Amerika)

V americkém Marylandu žije pes, jehož největším koníčkem je malba. Speciálním štětcem už vytvořil 22 obrazů. Jeden se prodává v přepočtu za skoro 30 tisíc korun.

Pejsek Sam přilákal svými výtvory pozornost uměleckého světa. Pusou, v níž drží speciální štětec, vytváří pozoruhodná, i když poněkud abstraktní, dílka. "Sam malování miluje a kdybych ho nechala, dělal by to spokojeně celé hodiny. Rád používá různé barvy a vrství je, aby dosáhl tmavších odstínů, pak se pohybuje a vytváří tak světlejší," řekla deníku Daily Telegraph Samova majitelka Mary Stadelbacherová, která provozuje Shore Service Dogs, kde cvičí psy pro pomoc postiženým lidem.

zdroj: iDNES.cz

Nový web !!!

03.01.2010 09:18

I LOVE DOGS, takhle se jmenuje můj nový web. Název "MILUJI PSY" mluví za vše, zřídila jsem jej pro lepší orientaci. Informace, zajímavosti, fotografie a články o psech všeobecně se již nebudou netoulalat mezi informacemi PSÍ CHŮVY.

Naleznete zde informace o anatomii psů, příbuzných šelmách, plemenech, dočtete se o slavných psích hrdinech, který pes je pro Vás vhodný, kde ho vzít, o útulcích, o tom jak psa správně stravovat, vychovat i vycvičit. V neposlední řadě zhlédnete mnoho krásných fotografií a své názory můžete přispět v diskuzi.

Web je prozatím ve výstavbě, ale dělám co můžu aby byl co nejdříve dokončen a později stále aktualizován.

 

Psí chůva funguje nezávisle na I LOVE DOGS. 

ROTVAJLER útočí

30.12.2009 14:05

Pozn. PSÍ CHŮVY:

Rotvajler pochází již z dob antického Říma a pro svůj klidný, vyrovnaný charakter a atraktivní vzhled se stává stále oblíběnějším jak mezi zkušenými chovateli tak i mezi laiky. Zde vzniká ovšem největší chyba. Z klidného a dobromyslného psa se díky zanedbané výchově a neinformovanosti, často neúmyslně, stává pes dominantní a tvrdý. Je to temperamentí plemeno, které se nehodí pro nezkušené začínající kynology a v neposlední řadě ani k fyzicky slabším lidem, kteří jej při výchově nedokáží udržet. Rotvajler potřebuje pevnou ruku, která ho bude vést a ovládat, denně fyzickou zátěž a dlouhé procházky a samozdřejmě důsledný výcvik vedený nejlépe odborníkem. Při správném zacházení z něj vyroste vyrovnaný, rozhodný, oddaný a neúplatný společník, který je stále častěji vyhledáván do služeb policie a armády, avšak hodí se také jako hlídač nebo do rodiny s dětmi. V opačném případě se z něj však stane dominantí pes ovládající svého majitele, jeho rodinu a terorizující všechny v okolí. Všechny pozitivní rysy jeho povahy jako je odvaha, sebejistota, rozhodnost a vytrvalost se v takovém případě obrátí a jistě si již domyslíte, co může takový pes způsobit. Tento článek jsem napsala za účelem varování všem, kteří zvažují koupě pracovního psa, nejen rotvajlera, aby si důkladně rozmysleli, zda-li budou moci poskytnout psovi to pravé co potřebuje. Každý chceme mít doma psa společníka, nikoli zabijáka, a je jen na nás, co z něj uděláme.

 

Rotvajler je krásný, silný pes, který se při důkladné a důsledné péči může stát nenahraditelným společníkem. V opačném případě, při zanedbání výchovy a nesprávném výcviku, může být i nezlomným zabijákem.

 

Následující případy jsou skutečné a všem chovatelům a milovníkům rotvajlerů se může zdát, že je to spiknutí. Není to spiknutí, ani tímto nechci odradit nikoho od chovu rotvajlerů. Je to pouze upozornění dle doložených faktů na to, co mohou způsobit psi, jejichž psovodi o nich nic nevěděli, zanedbali výchovu, výcvik a nepřímo tak způsobili nejednu tragédii.

 

 

ROTVAJLER SE ZAKOUSL DO KRKU DVOULETÉ DÍVENKY

16. července 2009, Krčmaň

Do krku dvouleté holčičky se na přírodním koupališti u Krčmaně zakousl rotvajler. Vrtulník ji odvezl do nemocnice.

zdroj: DENÍK.CZ

ROTVAJLER TĚŽCE POKOUSAL PĚTILETÉ DÍTĚ

20. srpna 2009, Opava

Okamžiky plné hrůzy a beznaděje si toto pondělí prožila rodina pětiletého chlapečka z Budišovic na Opavsku, a hlavně pak chlapeček samotný. Zatímco si malý předškolák hrál na zahradě svého domu, brutálně ho napadl zuřivý rotvajler.

zdroj: DENÍK.CZ

 

UŠKRTIL ÚTOČÍCÍ ROTVAJLERA,...

3. září 2009, Chomutov

Chomutov - Maximálně pokuta hrozí 29letému Chomutovanovi, který v sebeobraně uškrtil na vodítku sousedovi rotvajlera. Muž bránil před čelistmi cizího psa vlastního čtyřnožce i sebe.

zdroj: DENÍK.CZ

 

ROTVAJLER VYTÁHL HOLČIČKU Z KOČÁRKU A POKOUSAL JI

26. října 2009, Dřevnovice

Neštěstím skončila procházka maminky s dětmi v Dřevnovicích na Prostějovsku. Na dvouletou holčičku v kočárku tam v pátek odpoledne zaútočil rotvajler a způsobil jí vážná zranění.

zdroj: DENÍK.CZ

 

ROTVAJLER VÁŽNĚ ZRANIL ŠESTILETÉHO CHLAPCE

8. listopadu 2009, Hradec Králové

Šestiletý chlapec byl v Račicích se svou rodinou na návštěvě u příbuzných. „Jezdili tam často. Šel si hrát na oplocený dvorek rodinného domu, kde byl sám. Příbuzní následně zjistili, že je pokousaný psem. V tu chvíli tam však pobíhali dva rotvajleři a není zřejmé, který z nich dítě pokousal,“ uvedla policejní mluvčí Anna Pešavová s tím, že obě zvířata měla povinné očkování proti vzteklině.

zdroj: NOVINKY.CZ

 

ROTVAJLER PŘEKOUSL DÍTĚTI OBĚ RUCE

13. listopadu 2009, Frýdek-Místek

Rotvajler překousl ve čtvrtek odpoledne obě ruce jedenáctiletému chlapci v Palkovicích na Frýdecko-Místecku. Školák se podrobil tříhodinové operaci a nyní leží na dětské jednotce intenzivní péče. Informoval o tom mluvčí policie Ivan Žurovec.

zdroj: NOVINKY.CZ

 

ZDIVOČELÍ ROTVAJLEŘI ROZTRHALI  PŘES STO KRÁLÍKŮ

18. listopadu 2009, Jičínsko

Doslova králičí jatka našli ráno majitelé dvou chovů těchto domácích zvířat. Jednomu z obyvatel východočeských Sobčic, ve kterých podle dostupných informací žije něco málo přes tři sta lidí, utekli dva rotvajleři. Policie se domnívá, že právě oni roztrhali 133 králíků a devět slepic.

zdroj: iDNES.CZ

 

ROTVAJLER VYKOUSL DÍVCE KUS RUKY

20. listopadu 2009, Lisov

Seděla na zastávce v Lisově u Stoda a čekala na kamarádku, která jela domů autobusem. Najednou se tam objevil rotvajler a kousl jí nejdřív do stehna, pak ji vykousl kus masa nad zápěstím a udělal jí asi pěticentimetrovou díru do ruky až na kost.

zdroj: DENÍK.CZ

 

NA DÁLNICI D5 DVA ROZZUŘENÍ ROTVAJLEŘI ROZSÁPALI SRNU

14. prosince 2009, Beroun

Srnu na dálnici D5 před zraky řidičů trhali údajně dva rotvajleři. „Na tísňovou linku 158 nám kvůli tomu volalo asi 70 vyděšených lidí,“ uvedla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

zdroj: DENÍK.CZ

 

Neuvěřitelný život dvounohé fenky

30.12.2009 13:42

PES, KTERÝ SE NARODIL BEZ PŘEDNÍCH PACEK, CHODÍ JAKO ČLOVĚK

21. prosince 2009, New York

Sedmiletá kříženka labradora Faith se narodila bez předních končetin. Její matka ji stejně jako její další zdeformované sourozence odmítla, přesto žije Faith nyní šťastným životem a svůj handicap si nikterak neuvědomuje. Její panička s ní jezdí po amerických lazaretech, aby vrátila sílu do života vojákům, kteří přišli ve válce v Iráku o končetiny. Informoval o tom Daily Telegraph.

zdroj: NOVINKY.CZ

Selhal vodící pes nebo pouze reagoval na povel?

30.12.2009 13:30

PES NAVEDL SLEPOU ŽENU POD NÁKLADNÍ AUTO

18. prosince 2009, Uherské Hradiště

Selhal ve středu na přechodu před uherskohradišťským Slováckým divadlem vodící pes, nebo zvíře jen reagovalo na povel své nevidomé majitelky? Policisté objasňující střet dvojice s nákladním vozem, při kterém utrpěla devětapadesátiletá žena zlomeninu nohy, to zatím netuší.

zdroj: iDNES.CZ

Mladík hodil psa z mostu

30.12.2009 13:06

MLADÍK HODIL PSA Z MOSTU, ODHALILI JEJ DÍKY INTERNETU

19. listopadu 2009, Kaunas (Litva)

Důvěřivého psa, který se podle deníku DailyMail jmenuje Pipiras (česky Pepř) hodil z několikametrové výšky mostu dolů. Na nahrávce je následně vidět, jak se pes zmítá v bolestech a hlasitě sténá. Trojice mladíků se však pro ně povedenému vtipu směje i nadále.

 

zdroj: AKTUÁLNĚ.CENTRUM.CZ

Vyhladovělé dogy na Ostravsku

30.12.2009 12:38

Poznámka Psí chůvy:

Tento případ není sice docela aktuální, avšak protože se odehrál zde v Ostravě, cítila jsem nutkání ho sem přidat a upozornit na fakt, že nezodpovědní lidé, kteří neumějí se zvířaty zacházet, jsou všude kolem nás a je třeba na ně upozornit dříve, než bude pozdě.

 

CHOVATELKA NA OSTRAVSKU NECHALA VYHLADOVĚT 11 PSŮ

4. srpna 2009, Ostrava

Policisté zabavili chovatelce v Ostravě - Vítkovicích jedenáct zcela zubožených a vyhladovělých psů. Zvířata skončila v psím útulku ostravské městské policie. Žena měla ve svém dvoupokojovém domku 39 psů.

zdroj: NOVINKY.CZ

MAJITELCE PSŮ ODEBRALI ZBYLÝCH 29 ZVÍŘAT

7. srpna 2009, Ostrava

Ostrava - Případ majitelky desítek psů z Ostravy-Vítkovic, které bylo rozhodnutím Krajské veterinární správy pro Moravskoslezský kraj koncem července odebráno jedenáct značně zanedbaných psů kvůli jejich špatnému zdravotnímu stavu, má pokračování.

zdroj: DENÍK.CZ

OSM PSŮ UTÝRALA, PŘESTO SI POŘÍDILA DALŠÍ ČTYŘI

26. srpna 2009, Ostrava

Před měsícem jí odebrali čtyřicet psů, které týrala. Dnes už má žena z Ostravy-Vítkovic další. O jejím domě mluví sousedé jako o psím koncentráku.

zdroj: DENÍK.CZ

NEW rubrika - AKTUALITY...!

30.12.2009 12:26

Dnes byla založená nová rubrika:

AKTUALITY ZE PSÍHO SVĚTA!

Dozvíte se zde nejrůznější informace točící se kolem pejsků, rady, tipy, případy veselé i smutné,...

Sledujte AKTUALITY ZE PSÍHO SVĚTA a buďte neustále v obraze!

Záznamy: 31 - 40 ze 49
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>